ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна почала купувати газ у Shell (оновлено)

Ціна голландського газу становить 253 долара за тисячу кубометрів

Україна почала купувати газ у Shell (оновлено)
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Від початку квітня в Україні почала поставляти газ британсько-нідерландська компанія Royal Dutch Shell, пише "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на анонімного чиновника з Міненерго.

За його словами, вартість газу від Shell становить 253 долари за тисячу кубометрів. Це трохи більше, ніж коштує російський газ, який "Газпром" продає по 247 доларів.

Безпосередньо поставки здійснює зареєстрована у Лондоні Shell Energy Europe. Весь газ надходить в Україну через Словаччину. Обсяг поставок на квітень заплановано на рівні 120-130 млн кубометрів.

Оновлення. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду підтвердив співпрацю з Shell.

"Якщо раніше у нас був тільки "Газпром", то сьогодні основні постачальники - це такі компанії, як Statoil, Royal Dutch Shell, RWE, E.ON, Gaz de France. Ми відмовилися від посередників, це було непросто, але цю боротьбу за прозорість газового ринку ми виграли, в тому числі через ухвалення закону про ринок природного газу", - сказав він.

Нагадаємо, що з жовтня 2014 року газ в Україні почала поставляти норвезька Statoil. Також газ із Європи в Україну поставляють німецька RWE Supply&Trading, GDF Suez, E.ON Global Commodities та інші трейдери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram