ГоловнаЕкономікаБізнес

Щодо фірми Олександра Януковича порушили справу про фінансування тероризму

Інформація виплила в рамках розглядів між "Мако" і "Арселор Міттал Кривий Ріг"

Щодо фірми Олександра Януковича порушили справу про фінансування тероризму
Фото: argumentua.com

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження стосовно фірми "Мако трейдінг" Олександра Януковича за підозрою у фінансуванні тероризму.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на рішення Вищого господарського суду від 6 квітня.

Інформація про кримінальну справу щодо "Мако" виплила в рамках судового розгляду питання про борг "Арселор Міттал Кривий Ріг" перед "Мако трейдинг" на 110 млн гривень за постачання вугілля.

"Згідно з повідомленням Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ (лист №14/1/4-2453 від 18.03.2015) в рамках кримінального провадження №42014000000000369 проводяться слідчі (розшукові) дії, під час яких досліджується можлива причетність посадових осіб ТОВ "Мако Трейдинга" до протиправної діяльності, пов'язаної з фінансуванням тероризму", - йдеться у рішенні суду.

Незважаючи на наявність такої інформації, Вищий госпсуд все одно ухвалив рішення, що "Арселор Міттал Кривий Ріг" зобов'язаний виплатити "Мако" 110 млн гривень.

Нагадаємо, що син Януковича раніше входив до сотні найбагатших українців. У нього були інтереси в будівельному бізнесі, вуглепромі, енергетиці та банківській сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram