ГоловнаЕкономікаБізнес

США відкриють ринок для української металургії та хімії

Айварас Абромавичус домовився про зупинку антидемпінгових мит

США відкриють ринок для української металургії та хімії

Україна домовилася зі США про зупинення дії антидемпінгових мит, які блокують вихід українських металургійних і хімічних підприємств на американський ринок.

Про це розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус агентству "Укрінформ" у Вашингтоні.

"Американська сторона запропонувала кілька рішень, у тому числі у вигляді можливості укладення Suspension Agreements (Угод про призупинення дії антидемпінгових мит). Це досить важливе досягнення, враховуючи політичну чутливість цих питань", - зазначив міністр.

За словами Абромавичуса, остаточне зняття мит - тривалий процес, проте Україна буде працювати над цим.

Міністр нагадав, що антидемпінгові мита було накладено на Україну ще в той час, коли вона не мала статусу ринкової економіки.

"Зараз ми є членами СОТ, а також не купуємо газ за пільговою ціною, що було однією з причин введення таких мит, оскільки ми використовували не ринкові механізми", - пояснив міністр.

Нагадаємо, станом на березень 2013 року в США діяли сім антидемпінгових заходів щодо імпорту з України сталевих арматурних прутків, карбаміду сухого, нітрату амонію, прокату гарячекатаного сталевого і виробів з нього, прутка та дроту з вуглецевої та деяких видів легованої сталі, деяких виробів з обрізного вуглецевого прокату плоского та феросилікомарганцю з обсягами поставок до застосування заходів понад 350 млн доларів. Про скасування цих мит не повідомлялося.

"Найстаріший" із цих заходів діє ще з 1986 року. Рівень антидемпінгових мит становить від 41 до 237%, що на практиці означає заборону українського експорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram