ГоловнаЕкономікаБізнес

Забудовник узгодив будівництво ТРЦ Le Boulevard на Осокорках із місцевими жителями

Конфлікт вичерпано після восьми зустрічей у районній адміністрації.

Забудовник узгодив будівництво ТРЦ Le Boulevard на Осокорках із місцевими жителями
Фото: le-bulvar.kiev.ua

У Києві з'явився перший прецедент підписання угоди про співпрацю між забудовником і місцевими жителями. Про це розповіла керівник проекту ТРЦ Le Boulevard на Осокорках Тетяна Савельєва в інтерв'ю виданню Gazeta.ua.

За її словами, будівельні роботи скоро відновлять, а конфлікт вичерпано завдяки серії громадських слухань, проведених за спільною ініціативою місцевої громади та забудовника.

"Усього протягом грудня-січня відбулися вісім таких зустрічей у РДА, на які прийшло близько 100 активістів, жителів району. 31 січня пройшли офіційні громадські слухання, на яких більшістю голосів було схвалено проект. 9 лютого було підписано "Угоду про співробітництво та організацію взаємовідносин", яка зафіксувала всі зобов'язання забудовника", - сказала Савельєва.

Вона зазначила, що в результаті громадських слухань компанія взяла додаткові зобов'язання на суму 10 мільйонів гривень. "Ми взяли на себе зобов'язання зробити упорядкований простір з облаштуванням зеленої зони-парку на всій території, розширити пішохідну зону, прибрати несанкціоновану торгівлю, відремонтувати пішохідний перехід, реконструювати систему зливової каналізації, побудувати безкоштовний туалет для користувачів метро, 10% другого поверху буде віддано під дитячу зону, 20% першого - під об'єкти громадського харчування", - повідомила керівник проекту.

Савельєва наголосила, що будівельні роботи почнуться найближчим часом і об'єкт побудують за 6 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram