ГоловнаЕкономікаБізнес

Долю ДТЕК має вирішувати АМКУ, - Демчишин

Міністр стверджує, що нічого відбирати не потрібно, оскільки є стандартні процедури

Долю ДТЕК має вирішувати АМКУ, - Демчишин
Фото: finance.obozrevatel.com

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України звернулося до Антимонопольного комітету з проханням розслідувати діяльність компанії ДТЕК.

Про це журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає Укрінформ.

"Я насправді думаю, що нічого відбирати не потрібно. Є стандартні процедури Антимонопольного комітету, відпрацьовані у всьому світі. Тому я думаю, що насправді це має бути рішення Антимонопольного комітету, що і які кроки має зробити гравець, який має суттєвий вплив на ринок. От і все", - сказав міністр, відповідаючи на запитання, чи планує міністерство забирати підприємства у компанії ДТЕК у рамках демонополізації енергетичного ринку.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи звернулося вже міністерство в Антимонопольний комітет, Демчишин зазначив: "Звичайно, так".

Щодо того, коли це було зроблено, міністр відповів: "Я вже чотири місяці в офісі, тому я мав час і про це подумати".

Нагадаємо, минулого тижня в центрі Києва відбулися масові протести "шахтарів", однією з вимог яких була відставка міністра Демчишина.

Пізніше народний депутат Мустафа Найєм опублікував документи, які нібито вказують на причетність до організації цих "протестів" топ-менеджменту компанії ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову. У компанії ж стверджують, що не знають звідки міг з'явитися опублікований Найємом документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram