ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна вирішила не будувати ядерний завод із Росією

Проект заводу у Смоліному відкладено до кращих часів

Україна вирішила не будувати ядерний завод із Росією
Министр Владимир Демчишин

Україна вирішила не будувати ядерний завод, який мав з'явитися у Кіровоградській області, у партнерстві з Росією.

Про це повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин російське агентство ТАСС. "Цю угоду ми денонсуємо. Швидше за все, це буде закон", - заявив він.

Демчишин зазначив, що угода з "Росатомом" "була просто слабо складеною", але сам проект цікавий, і Україна шукатиме партнерів для його реалізації.

Офіційний представник держкорпорації "Росатом" в Україні Олександр Мертен раніше говорив, що Україна ще не надала офіційної заяви від української сторони з приводу подальшої реалізації ядерного проекту.

"Сьогодні проект з боку українських партнерів знаходиться у замороженому стані, офіційної інформації у нас жодної з їхнього боку немає, що вони або припиняють, або продовжують участь у цьому проекті, тому ми чекаємо від них офіційної відповіді", - сказав Мертен.

Нагадаємо, Завод з виробництва ядерного палива планували будувати у селищі Смоліне Кіровоградської області. Він мав виробляти щорічно до 800 тепловидільних збірок. Акціонерами підприємства виступають держконцерн "Ядерне паливо" і російський ТВЕЛ (дочірня компанія "Росатома") у пропорції 50% + 1 акція і 50% - 1 акція відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram