ГоловнаЕкономікаБізнес

Нардеп Левус звинуватив Єремєєва у змові з російською "Транснафтою"

Нардепа-бізнесмена запідозрили у спробі викачати держнафту з трубопроводу

Нардеп Левус звинуватив Єремєєва у змові з російською "Транснафтою"
Андрей Левус
Фото: www.facebook.com/samooboronaMaydanu

Нардеп Андрій Левус із фракції "Народний фронт" стверджує, що лідер групи "Воля народу", підприємець Ігор Єремеєв намагається привласнити державну нафту з української частини нафтопродуктопроводу "Грозний - Армавір - Трудова".

Про це він повідомив у фейсбуці з посиланням на джерела на митниці.

"Єремєєв подав заявку на викачування технологічної нафти з нафтопродуктопроводу Грозний-Армавір-Трудова. Через суди доведено, що ця ділянка є власністю держави Україна. Так що у цьому контексті технологічна нафта є складовою цілісного майнового комплексу, і жодна приватна юридична особа не має права викачувати нафту, яка є власністю держави", - написав Левус.

На його думку, Єремєєв діє в інтересах російської "Транснафти", яка контролювала трубопровід до націоналізації. "Можна зробити висновок, що Єремєєв вступив у злочинну змову з російською компанією... "Транснафтопродукт" (дочка "Транснафти", - LB.ua), яка знову намагається заволодіти українською власністю", - повідомив Левус.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Рівненський апеляційний госпсуд з другої спроби націоналізував 1433 кілометри нафтопродуктопроводів на території України, які належали російській "Транснафті" через дочірні структури. Мова йде про українську частину трубопроводів "Самара - Західний напрямок" і "Грозний - Армавір - Трудова". Вони пов'язують російську систему продуктопроводів і Мозирський НПЗ (Білорусь) із західним кордоном України і були оформлені на підприємство "ПрикарпатЗахідтранс".

У 1988 році радянська влала передала цю трубу на баланс РРФСР, а з розпадом СРСР її успадкувала Росія. Спочатку нафтопродуктопровід був записаний на "Південно-Західне підприємство магістральних нафтопродуктопроводів", яке належало російському держконцерну "Роснафтопродукт". У 2001 році правонаступником цього підприємства стала компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яка належить "Транснафті".

З 2005 року Україна почала суд за трубопровід і навіть виграла першу інстанцію. Але росіянам вдалося в Рівненському апеляційному суді скасувати це рішення. Касацію знову виграли прокурори, і Верховний госпсуд повернув позов до апеляційного суду. 25 листопада той ухвалив рішення на користь держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram