ГоловнаЕкономікаБізнес

Лідери антирейтингу незаконних забудов знову судяться з киянами

Забудовник ЖК "Печерський бастіон" дійшов до Вищого госпсуду

Лідери антирейтингу незаконних забудов знову судяться з киянами
Фото: facebook.com/zvereneckiyskver

У середу у Вищому господарському суді забудовник ЖК "Печерський бастіон", який нещодавно став одним з десяти лідерів антирейтингу незаконних забудов міста Києва, оприлюдненого мерією, знову спробує відсудити у киян сквер, де почалося його будівництво.

Про це пишуть "Контракти" з посиланням на громадське об'єднання "Звіринецький сквер"

Раніше суди вже три рази ставали на бік киян у цьому конфлікті.

30 жовтня 2012 року рішенням Господарського суду Києва у справі №5011-47/12739-2012 і у справі №5011-47/12740-2012 було визнано недійсним договір оренди земельної ділянки між будинками №2а на вул. Ольшанській і №16 на вул. Професора Підвисоцького в Печерському районі, укладений між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю "Український фонд розвитку регіонів" ("Печерський бастіон", зараз перейменований на ЖК Royal Hills).

Рішення було залишено без змін ухвалами Київського апеляційного господарського суду від 3 і 10 березня 2015 року.

Однак місцеві органи виконавчої влади вже два роки не вживають жодних заходів щодо облаштування скверу, кажуть громадські активісти.

Використовуючи зазначену ситуацію, забудовник продовжує чинити опір громадськості міста Київ і організовує судові розгляди за "нововиявленими обставинами", що в результаті втілилося в незаконні рішення суддів Госпсуду Сіваковою В. В. і Ліськова М. О., якими скандальний забудовник знову намагався відібрати сквер у киян.

У ГО "Звіринецький сквер" повідомили, що ці скандальні рішення як незаконні вже було скасовано Київським апеляційним судом, проте ЖК "Печерський бастіон" має намір у середу домагатися їх перегляду вже у Вищому господарському суді України.

"Ми навіть не допускаємо думки про те, що після трьох виграних судів, після підтримки нашого мера Віталія Кличка та одноголосного голосування нового складу Київради щодо повернення скверу київській міській громадськості, суд посміє прийняти рішення проти киян за компанію-забудовника, який до того ж очолює відомий антирейтинг будівельних афер у нашому місті! "- так прокоментував ситуацію, що склалася, керівник ГО "Звіринецький сквер" В'ячеслав Денисов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram