ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив приватизаційний список на 2015 рік

Уряд готовий позбутися "Сумихімпрому", ОПЗ і "Центренерго"

Кабмін затвердив приватизаційний список на 2015 рік
Фото: obozrevatel.com

Кабінет Міністрів затвердив перелік об'єктів державної власності, які підлягають приватизації в 2015 році, серед яких "Сумихімпром", Одеський припортовий завод та енергогенеруюча компанія "Центренерго".

Про це йдеться в постанові Кабміну №271 від 12 травня.

До переліку також увійшли державні пакети ряду енергопостачальних компаній - "Запоріжжяобленерго", "Миколаївобленерго", "Тернопільобленерго", "Харківобленерго", "Хмельницькобленерго", "Одесаобленерго", "Сумиобленерго", "Київенерго", "Дніпроенерго", "Дніпрообленерго", "Західенерго", "Донецькобленерго".

Крім того, Кабмін хоче продати 41% акцій центральної збагачувальної фабрики "Вуглегірська" та низку шахт, серед яких 16,5% акцій "Шахти імені Засядька" в Донецьку; Херсонську, Одеську, Миколаївську теплоелектроцентралі.

До переліку об'єктів держвласності, що підлягають приватизації в 2015 році з дозволу Верховної Ради, увійшли морські торговельні порти - Маріупольський, Південний, Іллічівський, Одеський, Бердянський, Миколаївський, Херсонський, Ренійський, Скадовський, а також державне публічне акціонерне товариство "Будівельна компанія "Укрбуд".

Загалом обидва списки містять кілька сотень компаній.

Нагадаємо, що уряд планує в перспективі продати майже всі державні підприємства, залишивши тільки стратегічні та ефективні компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram