ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму арештували сонячні електростанції братів Клюєвих

Зараз ці активи перебувають у заставі Ощадбанку

У Криму арештували сонячні електростанції братів Клюєвих

Федеральна служба судових приставів за позовами некомерційної організації "Фонд захисту вкладників" (Москва) опечатала і наклала арешт на всі сонячні електростанції, що належать братам Андрієві та Сергію Клюєвим.

Про це йдеться в рішеннях Арбітражного суду окупованого Криму, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Арешт накладено на активи компаній "Капела Солар", "Юпітер Солар" і "Оріон Солар", які володіють трьома чергами сонячної електростанції в Миколаївці загальною потужністю 69,7 МВт. Також арештовано сонячну електростанцію в Родніковому потужністю 7,5 МВт (записано на компанії "Крайміа Солар 1", "Крайміа Солар 2", "Крайміа Солар 3", "Крайміа Солар 4", "Крайміа Солар 5") і сонячну електростанцію в Охотниковому потужністю 82,65 МВт ("Омао Солар", "Оспрій Солар", "Оріол Солар", "Оузіл Солар").

Зараз ці активи Клюєвих перебувають у заставі Ощадбанку. Арбітражний суд анексованого Криму задовольнив позови російського Фонду захисту вкладників про арешт заставного майна українського банку, зокрема активів братів Клюєвих.

Тим часом у січні-лютому минулого року Господарський суд Києва стягнув із групи компаній Activ Solar 53,5 млн євро і $83 млн прострочених боргів.

Нагадаємо, ще навесні 2014-го в.о. голови самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов назвав сонячні електростанції компанії Activ Solar шахрайськими. За його словами, цей проект "дозволяв державній верхівці України заробляти на рік під мільярд доларів і класти в кишеню".

Водночас в Activ Solar стверджують, що компанія не володіє СЕС у Криму. Вона нібито була їхнім девелопером, але тепер станції більше не в її управлінні.

На материковій частині України бізнес Клюєвих теж має проблеми. 1 квітня Верховний Суд підтвердив законність повернення в держвласність 20 га на території Білоліської сільради в Татарбунарському районі Одеської області, де розташовано одну із станцій Клюєвих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram