ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відмовив компанії Фірташа в продовженні оренди Іршанського ГЗК

Бізнесмен остаточно втратив Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат

Суд відмовив компанії Фірташа в продовженні оренди Іршанського ГЗК
Иршанский ГОК
Фото: www.zhitomir.info

Вищий господарський суд України відмовив ВАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" (входить у Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа) у задоволенні вимоги до Фонду держмайна підписати новий договір оренди Іршанського державного гірничо-збагачувального комбінату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову суду.

Суд установив, що у вересні 2004 року ФДМ уклав із ЗАТ "Кримський титан" договір оренди майна ГЗК на п'ять років без права викупу. У січні 2012 року сторони продовжили дію договору до вересня 2014 року.

За три місяці до закінчення терміну оренди ФДМ попросив орендаря почати процес підготовки повернення майна. Але "Кримський титан" заявив, що скористається своїм першочерговим правом оренди, втім отримав відмову від ФДМ.

"ФДМ повідомив суду, що на підставі доручення прем'єр-міністра України було ухвалено рішення про використання орендованого майна для власних потреб після закінчення терміну дії договору оренди", - йдеться в постанові суду.

Розглянувши справу, Вищий госпсуд погодився з рішеннями судів попередніх інстанцій, що майновий комплекс ГЗК залишається в державній власності.

"Рішення Господарського суду міста Києва від 11 лютого 2015 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 25 березня 2015 року у справі №910/20700/14 залишити без змін, а касаційну скаргу приватного акціонерного товариства "Юкрейніан Кемікал Продактс" - без задоволення", - йдеться в постанові.

Нагадаємо, Іршанський і Вільногірський ГЗК 10 років перебували в оренді у "Кримського титану", а у 2014 році їх повернули в державну власність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram