ГоловнаЕкономікаБізнес

НКРЗІ попросила два роки на підготовку до впровадження 4G-зв'язку

Чиновники заявили про необхідність вводити нові частоти.

НКРЗІ попросила два роки на підготовку до впровадження 4G-зв'язку
Фото: www.centralgadget.com

Підготовка до впровадження стандарту зв'язку четвертого покоління LTE займе не менш ніж два роки, заявив голова НКРЗІ Олександр Животовський на Українському телекомунікаційному форумі, організованому Інститутом Адама Сміта.

"Якщо за два роки встигнемо - буде дуже добре. Нам необхідно зрозуміти, де працюють основні оператори, як може бути проведена конверсія", - сказав керівник НКРЗІ.

Після інвентаризації потрібно буде визначити, за допомогою яких регуляторних механізмів можна забезпечити рівні умови для всіх гравців ринку. Для цього необхідно буде і вводити на ринок нові частоти, і запровадити "технологічну нейтральність", яка потребує вирішення проблеми нерівномірного розподілу частот на ринку.

Нагадаємо, що в Україні досі не функціонує зв'язок третього покоління, всі провідні мобільні оператори поки що надають цю послугу тільки в тестовому режимі або в роумінгу "ТриМоб".

У лютому НКРЗІ провела аукціон із продажу ліцензій на 3G, під час якої лоти продали "Астеліту" за 3,36 млрд гривень, МТС - за 2,72 млрд, "Київстару" - за 2,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram