ГоловнаЕкономікаБізнес

Авдіївський коксохім відновив роботу після обстрілів

На містотворчому підприємстві Авдіївки запустили виробництво

Авдіївський коксохім відновив роботу після обстрілів
Фото: Александр Ратушняк

У середу вранці Авдіївський коксохімічний завод відновив роботу після обстрілів, що відбулися 21 і 23 травня.

Як повідомила прес-служба холдингу "Метінвест", у який входить завод, самі коксові батареї від обстрілів не постраждали, і їх вдалося оперативно перевести в режим гарячої консервації.

У вівторок, 26 травня, енергетики змогли відновити три високовольтні вводи з чотирьох, що живлять підприємство і місто. Це дало можливість відновити технологічні паропроводи і виведені з ладу підстанції. Тривають також роботи з герметизації газозбірників батарей та інші відновлювальні роботи.

"Сьогодні, 27 травня, ранкова зміна завантажила батареї в першому і другому коксових цехах, відновивши виробничий процес", - повідомили в холдингу.

Нагадаємо, що Авдіївський коксохімічний завод обстрілюють з липня 2014 року. За цей час на території підприємства вибухнуло понад 280 снарядів. П'ятеро співробітників загинуло.

У суботу, 23 травня, на території заводу розірвалося понад 40 снарядів. 21 травня від обстрілів загинув один працівник, двоє отримали поранення різного ступеня тяжкості. Снарядами перебило всі чотири високовольтні вводи, які живили Авдіївський коксохім.

Підприємство є містотворчим для Авдіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram