ГоловнаЕкономікаБізнес

Укрзалізниця скасувала пільги на проїзд студентів у купе і СВ

У плацкартних вагонах тепер можна возити котів і собак

Укрзалізниця скасувала пільги на проїзд студентів у купе і СВ
Фото: ucraine.info

Укрзалізниця оголосила про введення з 29 травня нових правил перевезень пасажирів, які передбачають скорочення пільг для студентів.

Як йдеться у повідомленні прес-служби УЗ, студенти зможуть купувати квитки за половину вартості тільки в загальні та плацкартні вагони, а також у вагони другого і третього класів електричок і швидкісних поїздів. За місце у купейному та спальному вагоні або в першому класі (крім регіональних поїздів) треба буде платити повну вартість.

Для дитини більше не треба пред'являти оригінал свідоцтва про народження, можна надати нотаріально завірену копію свідоцтва або іншого документа, що посвідчує вік.

Також тепер дозволено перевозити в плацкартних нічних потягах собак і котів.

Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту.

Військовослужбовцям тепер дозволяється пред'являти при посадці у потяг військовий квиток, а звільненим із в'язниці - довідку про звільнення.

У разі групового перевезення можна один раз здійснити заміну у списку не пізніше ніж за добу до відправлення. Для цього керівник групи має написати заяву у пункті оформлення проїзних документів.

Нагадаємо, що раніше Укрзалізниця вирішила відмовитися від унікальної вузькоколійки на півночі Рівненської області через її збитковість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram