ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ почала розслідувати продаж арештованого пального на "Укртранснафтопродукті"

Посадові особи держпідприємства реалізують нафтопродукти з жовтня 2014 року

ГПУ почала розслідувати продаж арештованого пального на "Укртранснафтопродукті"
Фото: radikal.ru

Генеральна прокуратура почала розслідування за фактом зловживань керівництва державного підприємства "Укртранснафтопродукт" при реалізації заарештованих нафтопродуктів.

При реалізації заарештованих нафтопродуктів сайт Служби безпеки України.

"СБУ задокументувала низку порушень з боку посадових осіб "Укртранснафтопродукту" при реалізації нафтопродуктів, які є речовими доказами у кількох кримінальних провадженнях. Рішеннями судів накладено арешт", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пальне зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтопереробному комплексі, Васильківської нафтобазі і реалізується посадовими особами держпідприємства з жовтня 2014 року.

Усі матеріали перевірки спрямовано до Генеральної прокуратури для прийняття процесуального рішення. За результатами розгляду поданих документів відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Голова СБУ Валентин Наливайченко провів зустріч з народними депутатами, які висловлювалися з цього приводу в ЗМІ. Він скликав антикорупційний форум, щоб публічно і прозоро "зруйнувати стіну корупції".

Нагадаємо, в лютому 2014 року міліція почала розслідування за фактом наявності контрабандних нафтопродуктів на Одеському НПЗ, що належить бізнесменові і власникові групи компаній ВЕТЭК Сергію Курченку. У березні міліція заарештувала близько 60 тис. тонн пального на суму близько 70 млн доларів на Одеському НПЗ. Основним акціонером групи, за офіційною інформацією, є бізнесмен Сергій Курченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram