ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд визнав незаконним відсторонення людини Коломойського від керівництва нафтопроводами

"Приват" намагається роздобути 2 млрд гривень.

Суд визнав незаконним відсторонення людини Коломойського від керівництва нафтопроводами
Олександр Лазорко
Фото: isport.ua/Олексій Наумов

Луцький міськрайонний суд Волинської області став на бік вихідця з групи "Приват" Олександра Лазорка, якого держава навесні цього року насилу усунула з посади голови правління "Укртранснафти".

29 травня суд визнав протиправним і скасував рішення наглядової ради компанії від 19 березня 2015 року, згідно з яким Лазорка усунено з посади голови правління до 10 серпня цього року (у серпні добігає кінця його трудовий контракт), повідомив у фейсбуці виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник.

На його думку, цей позов подано тільки для того, щоб узаконити договори про розміщення 2 млрд гривень держкоштів на депозитах ПриватБанку, які було підписано в день відсторонення Лазорка.

Пасішник також зазначив, що Лазорка в Україні немає: 1 червня він вилетів з Одеси до Женеви і поки що не повернувся в країну.

Нагадаємо, 19 березня Лазорка відсторонили з посади, однак його наступники (спершу Юрій Мірошник, потім Сергій Сукало) так і не змогли взятися за обов'язки через протидію Ігоря Коломойського.

Лише 22 квітня наглядова рада "Укртранснафти" зуміла призначити т.в.о. голови правління Романа Сидорака, який зараз керує компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram