ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогазвидобування" подала скаргу на суддю Печерського райсуду

Світлана Волкова опинилася в центрі нового скандалу

"Нафтогазвидобування" подала скаргу на суддю Печерського райсуду
Фото: obozrevatel.com

Компанія "Нафтогазвидобування" звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України зі скаргою на дії судді Печерського районного суду Києва Світлани Волкової. У компанії вважають, що суддя допустила порушення, ухваливши 29 травня рішення про арешт її майна і рахунків, пише "Інтерфакс-Україна".

Світлана Волкова відома тим, що у вересні 2014 року вирішила звільнити з-під варти колишнього командира роти спецпідрозділу "Беркут" Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивстві 39 активістів Євромайдану. Садовника помістили під домашній арешт. Після цього він кілька разів не з'явився в суд на розгляд своєї справи, а 3 жовтня стало відомо, що він утік, залишивши електронний браслет вдома.

Де перебуває Садовник зараз, не відомо. Його оголосили в розшук.

У жовтні 2014 року Генеральна прокуратура України повідомила про підозру суддю Печерського районного суду м.Києва С. Волкову за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України - ухвала суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки.

У квітні 2015 року радник міністра внутрішніх справ, депутат Верховної Ради Антон Геращенко заявив про необхідність зняття суддівської недоторканності з Волкової.

Суддя Світлана Волкова вже порушувала присягу, і у зв'язку з цим у 2007 році її звільнили з посади судді Печерського райсуду Києва за порушення присяги судді. Про це сказано у постанові Верховної Ради №1144-V від 7 червня 2007 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram