ГоловнаЕкономікаБізнес

Темпи падіння економіки України сповільнилися

Пік економічної кризи, схоже, пройдено

Темпи падіння економіки України сповільнилися
Фото: zorya.com.ua

Темпи падіння української економіки в травні значно сповільнилися. Про це свідчить оцінка економічного стану країни, проведена Національним банком.

Регулятор розраховує індекс виробництва базових галузей - вужчий аналог індексу ВВП, що враховує п'ять галузей (промисловість, будівництво, сільське господарство, а також оптову та роздрібну торгівлю). Цей індекс у травні скоротився на 16%, тоді як у квітні обвал становив 23,4%.

Усі п'ять складових індексу далі демонструють падіння, але якщо у квітні оптовий товароообіг скоротився на 30,4%, то у травні - вже тільки на 6,3%. Також продемонстрували деяке поліпшення показники промисловості (падіння на 20,7% проти 21,7% місяць тому), роздрібної торгівлі (падіння на 23,1% проти 28,9%) та будівництво (падіння на 31,7% проти 38,2%).

Від початку року індекс базових галузей впав на 19,3%.

Нагадаємо, що через анексію Криму та бойових дій на Донбасі, а також неефективну політику попередньої влади Україна зараз знаходиться у найглибшій від початку 90-х років економічній кризі, яка супроводжується падінням практично всіх галузей економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram