ГоловнаЕкономікаБізнес

Профспілка гірників і металургів вимагає обмежити експорт металобрухту

Українським заводам не вистачає сировини

Профспілка гірників і металургів вимагає обмежити експорт металобрухту
Фото: metallolom.tiu.ru

Профспілка гірників і металургів України вимагає ухвалення пакету заходів, спрямованих на обмеження експорту металобрухту. Про це повідомив голова дніпропетровського обласного комітету ПГМУ Василь Шевченко агентство РБК-Україна.

"У металургійній галузі зайнято понад півмільйона робітників, і збереження цих робочих місць залежить, в тому числі, від рішень із забезпечення заводів металобрухтом. Сьогодні брухт вільно вивозиться з України, його експорт за останній рік різко зріс. Брухт має перероблятися всередині країни, і давати роботу українським металургам, а не турецьким. Продавати на експорт ми повинні готовий продукт, а не сировину", - заявив Шевченко.

За його словами, якщо не вжити термінових заходів, наші заводи ризикують залишитися без сировини, а сотні тисяч металургів - без роботи. Він також повідомив що у разі загрози безробіття серед металургів ПМГУ залишає за собою право на радикальні дії.

За даними Державної фіскальної служби експорт брухту чорних металів з України у січні-травні 2015 року зріс на 59,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 509 тисяч тонн. Водночас, згідно з даними об'єднання "Металургпром", дефіцит брухту для українських метпідприємств у січні-травні цього року становив 345 тисяч тонн, що становить п'яту частину від потреби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram