ГоловнаЕкономікаБізнес

КБ "Південне" запропонувало розробити для США ракетний двигун

Українські космічні інженери почали переговори з американськими замовниками.

КБ "Південне" запропонувало розробити для США ракетний двигун

Дніпропетровське конструкторське бюро "Південне" запропонувало розробити для США ракетний двигун на заміну російському РД-180, який використовують в американських ракетах-носіях Atlas 5. Про це заявив генеральний конструктор КБ Олександр Дегтярьов агентству "Інтерфакс-Україна".

"Поглиблені цільові дослідження ринку США показали, що доцільно створити новий потужний двигун із тягою 250 тонн і зв'язку цих двигунів тягою 500 тонн і вище. Сьогодні КБП веде переговори з низкою потенційних замовників й інвесторів зі США, зацікавлених у реалізації цієї ініціативи. За нашими оцінками, такий двигун можуть створити і випробувати вже до 2019 року", - заявив Дегтярьов.

"Зацікавленість американської сторони в українських розробках пояснюється ще й тим, що з низки причин американські космічні компанії намагаються уникнути використання російського РД-180 на американських носіях, і зараз уряд США виділяє великі суми на пошук альтернативних установок", - додав він.

За даними конструкторського бюро, компанія розробила більш ніж 30 видів рідинних ракетних двигунів, 17 із яких доведено до серійного виготовлення. Двигунами дніпропетровської розробки оснащено РН "Зеніт", "Циклон", Vega.

Нагадаємо, американські військові збираються відмовитися від двигунів РД-180 до 2019 року. Для цього оголошено конкурс з розробки прототипів нових ракетних двигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram