ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" узгодила з профспілками вирішення всіх спірних питань

Залізничникам пообіцяли премію за минулий рік.

"Укрзалізниця" узгодила з профспілками вирішення всіх спірних питань
Фото: www.swrailway.gov.ua

Між керівництвом "Укрзалізниці" та профспілками досягнуто компромісу з цілої низки питань. Про це повідомив голова профспілки залізничників і транспортних будівельників Вадим Бубняк, пише "Главком".

"Вважаю діалог між керівництвом "Укрзалізниці" та профспілками конструктивним. Наші фахівці все узгодили. Якщо протокол буде підписано на всіх рівнях, це полегшить життя трудовому колективу. Буде підвищення зарплати, буде і з іншими питаннями легше", - заявив профспілковий лідер.

Досягнення компромісу з профспілками підтверджують і в "Укрзалізниці". За словами керівника держпідприємства Максима Бланка, обидві сторони знайшли точки дотику і готові до спільної роботи над найгострішими завданнями.

"Уперше за роки роботи "Укрзалізниці" досягнуто компромісного рішення, що дозволяє перейти із зони конфронтації між Державною адміністрацією залізничного транспорту та профспілками до конструктивної роботи над найактуальнішими проблемами галузі", - зазначив Максим Бланк.

Повідомляють, що керівництво УЗ і профспілки домовилися спільно розробити поетапний план заходів для оптимізації чисельності співробітників підприємства з урахуванням фактичних обсягів виконуваної роботи. Натомість оптимізація штату відкриває можливість для підвищення тарифних ставок і посадових окладів у межах загального фонду оплати праці, затвердженого на 2015 рік.

"Укрзалізниця" також обіцяє виплатити співробітникам премії за підсумками роботи за минулий рік у розмірі половини ставки або посадового окладу.

Окрім того, керівництво держкомпанії погодило з профспілками умови переходу структурних підрозділів "Укрзалізниці" з чотириденної на повний робочий тиждень. Зокрема, для цього необхідне виконання плану, не перевищення фонду заробітної плати без урахування індексації доходів, а також виконання планового завдання з продуктивності роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram