ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд визнав законною приватизацію Ахметовим компанії "Дніпроенерго"

Генпрокуратурі не вдалося відсудити у ДТЕК 25% акцій

Суд визнав законною приватизацію Ахметовим компанії "Дніпроенерго"
Фото: operkor.wordpress.com

Господарський суд Києва 22 червня визнав законною приватизацію 25% акцій енергогенерувальної компанії "Дніпроенерго", проданих у 2012 році Рінату Ахметову.

Рішення суду ухвалили за позовом інвестиційної компанії "Бізнес-інвест", яка входить до сфери впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, і Генеральної прокуратури, яка підтримала позовні вимоги.

"Бізнес-інвест" аргументував свої вимоги тим, що заявку на участь у конкурсі з продажу 25% "Дніпроенерго" у 2012 року подала лише одна компанія - ДТЕК Hоldings Limited, а сам приватизаційний конкурс провели з порушенням вимог законодавства. Причину оскарження рішення Фонду держмайна через лише три роки з моменту продажу компанія мотивувала тим, що раніше інтереси покупця (ДТЕК Hоldings Limited) лобіювалися на рівні президента Віктора Януковича і судовий процес не мав сенсу.

Однак суд відхилив усі доводи позивача та Генпрокуратури, і визнав договір продажу законним.

Нагадаємо, у 2012 році компанія ДТЕК Holdings Ltd Ріната Ахметова без конкуренції купила 25% акцій "Дніпроенерго" за 1,18 млрд гривень, після чого частка бізнесмена виросла до 66%, що забезпечило йому контроль над компанією. Якщо 25%-й пакет повернеться державі, вона знову отримає контроль над компанією.

"ДТЕК Дніпроенерго" на сьогодні входить до складу холдингу ДТЕК. Частка ДТЕК у статутному капіталі становить вже 72,9%. У складі компанії знаходяться три ТЕС у Запорізькій і Дніпропетровській областях. Встановлена потужність електростанцій компанії - 8185 МВт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram