ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова виявила в Одеській області рекордні обсяги контрабандного металобрухту

В Україні проводиться спецоперація "Рубіж"

Податкова виявила в Одеській області рекордні обсяги контрабандного металобрухту

Податкова міліція Державної фіскальної служби України (ДФС) за підсумками перевірок морських суден в Одеській області виявила рекордні обсяги контрабандного металобрухту. В рамках спецоперації "Рубіж" на двох суднах під прапорами Мальти і Камбоджі заарештовано 8,5 тис. тонн металобрухту на суму понад 45 млн грн.

 Загалом податкова міліція виявила порушення податкового законодавства на суму понад 1,6 млрд грн у компанії, яка займається оптовою торгівлею та експортом металобрухту, пише РБК-Україна.

Як повідомив заступник начальника оперативно-аналітичного відділу ДФСУ Йонас Андруліс, контрабандний металобрухт постачався через фіктивну фірму, засновником якої є громадянка, котра проживає на території Донецької області.

Для визначення кола осіб, причетних до організації контрабанди металобрухту, порушено кримінальну справу за статтею частини 3 статті 209 Кримінального кодексу "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом". Імена підозрюваних в інтересах слідства не розголошуються.

При цьому видання зазначає, що найбільшими експортерами металобрухту в Україні є ПФГ "Укрмет", холдинг "КВВ-груп", а також група компаній "Євро Метал Інвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram