ГоловнаЕкономікаБізнес

Приватизація "Центренерго" гальмується через дві тисячі гривень

Ощадбанк готовий передати акції компанії ФДМ протягом хвилини після отримання грошей.

Приватизація "Центренерго" гальмується через дві тисячі гривень
Фото: Макс Требухов

Державний Ощадний банк заперечує, що він є причиною затримки приватизації енергогенеруючої компанії "Центренерго".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку у відповідь на вчорашню заяву міністра енергетики Володимира Демчишина, який під час засідання уряду розповів, чому гальмується приватизація "Центренерго".

"Я не раз казав, що є маса технічних проблем в процесі передачі цих акцій у Фонд держмайна. Це передусім гроші, які необхідні для оплати рахунків, виставлених Ощадбанком за зберігання цих акцій. Це дуже високі суми, поки що не дуже зрозуміло, за що вони вимагають ці гроші", - заявив він учора прем'єрові Арсенію Яценюку.

Ощадбанк підтверджує, що Міненерго заборгувало йому значну суму - понад 1 млн гривень. Однак щодо "Центренерго", то борг за обслуговування рахунків становить лише 2 302 гривні і 91 копійку.

"Банк неодноразово інформував міністерство про заборгованість, пропонуючи також зміни до Договору, згідно з якими АТ "Ощадбанк" може більш гнучко вирішувати питання проведення облікових операцій за окремими емітентами цінних паперів. Розуміючи необхідність приватизації, Ощадбанк готовий здійснити операцію переведення акцій протягом хвилини після отримання 2,302.91 грн боргу", - наголошує банк.

Нагадаємо, що для того, щоб ФДМ міг почати конкурс стосовно "Центренерго", він повинен мати акції компанії на своїх рахунках. Зараз вони зберігаються на рахунку Міненерго в депозитарії Ощадбанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram