ГоловнаЕкономікаБізнес

На збори акціонерів "Укрнафти" прибули Коболєв і Коломойський

Держава сьогодні спробує змістити ставленика дніпропетровського олігарха.

На збори акціонерів "Укрнафти" прибули Коболєв і Коломойський
Архивное фото
Фото: vlada.io

У Києві розпочинаються збори акціонерів "Укрнафти", на яких мають обрати нового голову правління компанії.

Як повідомляє Oilnews, у головний офіс "Укрнафти" вже приїхали голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв і власник групи "Приват" Ігор Коломойський.

Зараз найбільшою нафтовою компанією України керує ставленик Коломойського Пітер Ванхеке. Держава хоче призначити замість нього британця Марка Роллінза, який нині очолює підрозділ британського нафтогазового гіганта в Казахстані - BG Kazakhstan.

"Новий голова правління повинен буде провести конкурс на членів правління, які мають приступити якнайшвидше до виконання своїх обов'язків", - заявив сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Він додав, що нове керівництво компанії має забезпечити виплати дивідендів державі і поліпшити ефективність роботи "Укрнафти" в цілому. Прем'єр також висловив надію, що збори акціонерів "Укрнафти" пройдуть спокійно і їх результати будуть враховувати як інтереси держави як мажоритарного акціонера компанії, так і міноритарних акціонерів.

Також збори акціонерів сьогодні голосуватимуть за розподіл прибутку за результатами 2014 року.

Нагадаємо, у ПАТ "Укрнафта" державі належить 50% плюс одна акція, якими управляє державна НАК "Нафтогаз України". Але незважаючи на більшість акцій, контролю над компанією у держави немає, оскільки її менеджмент лояльний до "Привату". Компанії Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Managament разом володіють понад 40% акцій "Укрнафти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram