ГоловнаЕкономікаБізнес

Залізниця не може забрати борги у фірми нового керівника "Укрзалізниці", - ЗМІ

На брата і сина нового начальника УЗ зареєстровано компанію "А.С. Інжиніринг Груп".

Залізниця не може забрати борги у фірми нового керівника "Укрзалізниці", - ЗМІ
Фото: telegraf.com.ua

Будівельна компанія "А.С. Інжиніринг Груп", зареєстрована на рідного брата і сина в.о. голови "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, не розрахувалася за транспортні послуги з Придніпровською залізницею. На чергове засідання суду представники фірми просто не з'явилися. Про це повідомляє "Українська правда".

Згідно з матеріалами розслідування, компанія "А.С. Інжиніринг Груп" зареєстрована в 2010 році і в рівних частках належить Ігорю і Володимиру Завгороднім. За даними будівельних ресурсів, вона пропонує "повний комплекс послуг з інженерного супроводу проектно-будівельних робіт". Після того, як Олександр Завгородній пішов з посади першого заступника голови Придніпровської залізниці, держпідприємство звернулося до суду з позовом проти "А.С. Інжиніринг Груп" про стягнення 198 024,39 гривень боргу за транспортні послуги. Суд триває досі.

Нагадаємо, 14 липня на брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі" Олександр Завгородній повідомив, що на його сина і брата зареєстрована будівельна компанія. Однак керівник "Укрзалізниці" запевнив журналістів, що робіт, пов'язаних із залізницею, фірма не проводить.

Коментуючи інформацію про те, що в 2005 і в 2011 році його звільнили за спробу поставити на замовлення залізниці фірми своїх родичів, Олександр Загородній заявив, в 2005 році його звільнили разом з усіма керівниками Придніпровської залізниці (начальника Придніпровської дороги Олександра Момота було заарештовано за звинуваченням у розкраданні понад 70 млн гривень). А в 2011 році, за словами самого Завгороднього, він сам написав заяву про звільнення "через те, що виникли певні складнощі з керівництвом підприємства".

Як повідомлялося, 7 липня Олександр Завгородній став новим виконуючим обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" і, за сумісництвом, головою комісії з реорганізації підприємства. У 2002-2005, а також у 2010-2012 роках Завгородній обіймав посаду першого заступника начальника - головного інженера Придніпровської залізниці, потім перейшов на роботу в управління "Укртрансінспекції" Запорізької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram