ГоловнаЕкономікаБізнес

Пивоварський і Бейлін мають відповісти за публічну брехню Завгороднього, - Геращенко

Нардеп прокоментував скандал навколо в.о. начальника УЗ.

Пивоварський і Бейлін мають відповісти за публічну брехню Завгороднього, - Геращенко
Фото: LB.ua

За публічну брехню нового очільника "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, який заявив, що будівельна компанія його сім'ї не співпрацює із залізницею, має відповісти міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Про це заявив народний депутат Антон Геращенко, пише РБК-Україна.

"Я вважаю, що тут є конфлікт інтересів (у випадку Завгороднього). Для цього і має бути створено антикорупційне бюро, яке б займалося відстеженням такого роду випадків, запобіганням їм і притягненням до відповідальності за них", - зазначив парламентар.

Геращенко повідомив, що за кадрові рішення, які приймаються радником глави АП Михайлом Бейліним, відповідальність у підсумку буде нести міністр інфраструктури і прем'єр-міністр.

"Судячи з того, що я чую з різних сторін, з боку Адміністрації Президента є якийсь радник, який впливає на міністра з кадрових питань - це дуже погано. Потрібно уточнити у пана Бейліна, що він думає з цього приводу, і у пана Пивоварського . Бо відповідальність за неякісні кадрові призначення буде нести міністр чи прем'єр-міністр, а радники залишаться осторонь", - заявив нардеп.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у нового голови "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього виявлено сімейну будівельну фірму "А.С. Інжиніринг Груп" (зареєстрована на сина і брата керівника УЗ), яка не розрахувалася з залізницею за транспортні послуги. Ще одна сімейна компанія "Сферабуд-Інвест", як випливає з перевірки КРУ, завищувала вартість робіт при проведенні будівельних робіт для Придніпровської залізниці (ПЗ). Обидві компанії отримували підряди, коли Завгородній обіймав керівні посади на Придніпровської залізниці.

14 липня в Українському кризовому медіа-центрі Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів, ніколи не працювала із залізницею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram