ГоловнаЕкономікаБізнес

У Хмельницького стверджують, що інцидент з пляжем в Одесі вплине на інвестиційну привабливість України

Бізнесмен звинуватив Саакашвілі в популізмі.

У Хмельницького стверджують, що інцидент з пляжем в Одесі вплине на інвестиційну привабливість України
Фото: focus.ua

Унаслідок інциденту з пляжем пансіонату "Зелений берег" в Одесі може постраждати інвестиційна привабливість країни, вважає підприємець Василь Хмельницький.

У відкритому листі, переданому в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна", він зазначив, що підтримує "прагнення керівництва країни зробити з Одеської області показовий регіон і залучити в нього інвесторів", однак наполягає на цивілізованих методах досягнення цих цілей. Дії голови Одеської обладміністрації Міхеїла Саакашвілі він охарактеризував як "популізм і вторгнення в приватну власність".

Українська влада, за словами В. Хмельницького, має фокусуватися на сприянні розвитку бізнесу, який створює робочі місця, а не на погрозах підприємцям і застосуванні адміністративного ресурсу.

Він підкреслив, що "недобудований пансіонат "Зелений берег" перебуває у приватній власності і розташований на законно орендованій ділянці землі відповідно до договору з Одеською міською радою". "Доступ до цього пляжу був закритий ще в радянські часи, тобто задовго до придбання майна та підписання договору оренди землі новими власниками", - йдеться у зверненні.

В. Хмельницький повідомляє, що "20 липня представник міської влади зробив припис протягом десяти днів надати дозвільну документацію або прибрати паркан. Але відразу ж після цього огорожа була знесена - без судового рішення, без представників виконавчої служби та не чекаючи закінчення встановленого 10-денного терміну".

Він також закликав владу країни уникати популізму, який "завжди призводить до бідності", і працювати над поліпшенням бізнес-клімату в Україні.

20 липня Михеїл Саакашвілі у супроводі голови одеської міліції, ДСНС і бульдозера прибув на територію пансіонату "Зелений берег" і організував знесення стіни, яка загороджувала прохід на пляж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram