ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна домовилася з австралійцями про підземну газифікацію вугілля

Візит Порошенка в Австралію приніс плоди.

Україна домовилася з австралійцями про підземну газифікацію вугілля
Фото: http://mpe.kmu.gov.ua/

Представники Міненерго України та австралійських компаній підписали в понеділок у Києві Меморандум про взаєморозуміння. У документі йдеться про початок підготовки українсько-австралійського проекту підземної газификації вугілля в Україні.

Роботу над проектом підготовки проводитимуть компанії Linc Energ LTD і Bond Bros Contrating Pty Limited (Австралія) спільно з Міненерго України, повідомляється на сайті міністерства.

У підписанні меморандуму взяли участь перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Мартиненков, голова правління Linc Energy LTD Пітер Бонд, посол Австралії в Україні Дуглас Трапетт.

Розробка проекту підземної газифікації вугілля в Україні здійснюється на розвиток домовленостей, досягнутих у ході візиту Президента України Петра Порошенка в Австралію 10-13грудня 2014 року.

Нагадаємо, за президента Віктора Януковича уряд намагався реалізувати проект з будівництва заводів з газифікації вугілля, щоб знизити залежність від російського газу. Втім, після домовленостей з "Газпромом" про знижку в грудні 2013 року, а потім і зміни влади від реалізації проекту відмовилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram