ГоловнаЕкономікаБізнес

Вийшла Windows 10

Оновити операційну систему можна безкоштовно протягом року.

Вийшла Windows 10
Фото: EPA

У середу, 29 липня, офіційно надійшла в продаж операційна система Windows 10 від Microsoft. Користувачі Windows 7 і Windows 8 зможуть завантажити нову ОС безкоштовно протягом року, повідомляє прес-служба компанії.

У Windows 10 повернули меню "Пуск", ввели голосового помічника Cortana (доступний не в усіх країнах) і додали новий браузер - Microsoft Edge. Ще однією новинкою Windows 10 стала функція Continuum. З її допомогою під час під'єднання додаткового екрана і клавіатури смартфон, згідно із заявою компанії, можна використовувати як настільний комп'ютер.

Система біометричної ідентифікації Windows Hello дозволить входити в систему без пароля, за допомогою біометричної аутентифікації на особистих мобільних пристроях (для цього потрібна спеціальна камера з інфрачервоними променями для розпізнавання обличчя чи райдужної оболонки ока або пристрій для зчитування відбитків пальців).

Нова операційна система вимагає процесора з мінімальною тактовою частотою 1 ГГц, оперативну пам'ять 1 ГБ (для 32-розрядної версії) або 2 ГБ (для 64-розрядної версії). ОС займає від 16 до 20 ГБ дискового обсягу залежно від розрядності. Щоб перевірити, чи відповідає комп'ютер або планшет вимогам операційної системи, потрібно запустити функцію "Перевірити мій ПК" у програмі Get Windows 10.

Нагадаємо, попередню операційну систему від Microsoft Windows 8 випустили 2012 року. 2013 року вийшло її оновлення під назвою Windows 8.1.

Однак найпопулярнішою операційкою у світі сьогодні є Windows 7, яка з'явилася ще 2009 року. Її встановлено на 60% настільних комп'ютерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram