ГоловнаЕкономікаБізнес

Коболєв запропонував скасувати аукціони з продажу нафти і газового конденсату "Укрнафти"

Глава "Нафтогазу" хоче в тестовому режимі випробувати варіант переробки ресурсу за давальницькою схемою

Коболєв запропонував скасувати аукціони з продажу нафти і газового конденсату "Укрнафти"
Архивное фото
Фото: vlada.io

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв запропонував скасувати аукціони з продажу нафти та газового конденсату "Укрнафти" і в тестовому режимі випробувати варіант переробки ресурсу за давальницькою схемою на Кременчуцькому НПЗ з подальшим продажем нафтопродуктів на АЗС групи "Приват".

Про це повідомляє OilNews з посиланням на джерело в Міненерго.

"Андрій Коболєв запропонував продавати світлі нафтопродукти на АЗС "Укрнафти", а темні нафтопродукти - через систему аукціонів", - сказав співрозмовник.

Нагадаємо, 7 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишину і главі НАК "Нафтогаз України", яка виступає від імені держави акціонером зазначених компаній, провести переговори з приватними акціонерами, основним з яких є група "Приват", про створення ВІНК на базі "Укртранснафти", "Укрнафти" і "Укртатнафти" (Кременчуцький НПЗ).

31 липня заступник міністра енергетики Ігор Діденко скликав нараду з питання створення ВІНК, на яку були запрошені представники "Нафтогазу", "Укрнафти" і "Укртатнафти".

НАК "Нафтогаз України" раніше повідомив, що проведе переговори з "Приватом" за дорученням прем'єра, однак, вважає, що "цей діалог не може бути конструктивним до повної сплати "Укрнафтою" мільярдних заборгованостей з податків і дивідендів, а також відкликання всіх судових претензій до вартості газу, поставленого з ресурсів "Укрнафти" у 2006-2011 рр. населенню за цінами, встановленими держрегулятором".

У свою чергу, на думку експертів ринку, створення ВІНК у такому форматі може призвести до монополізації ринку нафтопродуктів групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Також зазначимо, що нафту на аукціонах "Укрнафти" і раніше традиційно скуповували компанії, пов'язані з групою "Приват".

Ігор Коломойський на засіданні зборів акціонерів "Укрнафти" 22 липня заявив, що "Приват" уже "два роки пропагує" ідею створення ВІНК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram