ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін хоче 1 млрд грн від продажу ліцензій на видобуток бурштину

Яценюк закликав парламент підтримати закон про легалізацію бурштинового промислу.

Міністерство фінансів під час розробки проекту бюджету на 2016 рік закладе кошти від продажу ліцензій на видобуток бурштину. Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на брифінгу в МВС, де сьогодні показали журналістам велику партію бурштину, затриману в Рівненській області.

"Загальна вартість цього маленького автобусика - якісь 60 млн гривень. І це тільки вершина айсберга, корумпованого бандитського айсберга, який знаходиться на територіях декількох областей при незаконному видобутку бурштину. У парламенті були три закони, мета яких - легалізація видобутку бурштину. На жаль, парламент не підтримав жоден із цих проектів", - сказав Яценюк.

За його словами, у вересні уряд запропонує депутатам новий законопроект і сподівається, що парламент його все ж підтримає. "Перше - ввести легалізацію видобутку бурштину. У доходи державного бюджету на 2016 рік уже зараз Міністерство фінансів закладає плюс 1 млрд гривень від реалізації ліцензій. Друге - це державна монополія і контроль за видобутком бурштину. І третє - це природоохоронні заходи. Адже те, що зараз там відбувається, - це просто знищення навколишнього природного середовища", - перелічив Яценюк основні напрямки цього законопроекту.

Він зазначив, що затриману партію бурштину продадуть на аукціоні, кошти від продажу потраплять до державного бюджету.

Нагадаємо, про масштаби нелегального видобутку бурштину в Україні розповів в інтерв'ю LB.ua нардеп Вадим Кривенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram