ГоловнаЕкономікаБізнес

Моторне бюро пояснило дозвіл компанії-боржнику торгувати автостраховкою

Страхове товариство "Домінанта" погасило 3 млн гривень заборгованості з 9,7 млн гривень і обіцяє платити далі.

Моторне бюро пояснило дозвіл компанії-боржнику торгувати автостраховкою
Фото: forins.ua

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України, яке регулює обов'язкове автострахування ОСАЦВ, дозволила 23 липня страховому товариству "Домінанта" продавати страхові поліси, оскільки компанія зобов'язалася погашати заборгованість у 9,7 млн гривень частинами і підписала відповідний договір. Про це LB.ua повідомили у прес-службі Моторного бюро.

Першу частину заборгованості в розмірі 3 млн гривень компанія погасила 30 липня. Надалі щомісяця сума боргу повинна зменшуватися на щонайменше 1 млн гривень.

"Погашення першої частини заборгованості страховим товариством "Домінанта" свідчить про її готовність змінювати ситуацію з урегулюванням збитків, щоб залишитися на ринку ОСАЦВ (обов'язкового страхування цивільної відповідальності автомобілістів)», - цитує прес-служба Володимира Шевченка, гендиректора Моторного бюро.

Учора LB.ua повідомив, що Моторне бюро виключає зі своїх лав компанії, які допустили заборгованість на понад два місяці. Однак страхове товариство "Домінанта" не покарано так. У Моторному бюро кажуть, що якщо "Домінанта" зірве графік погашення заборгованості, то почнеться процедура виключення компанії з об'єднання.

До того ж президія Моторного бюро вирішила обмежити кількість і жорстко контролювати видачу бланків страхових документів компанією-боржником.

Зобов'язання компанії-боржника перед клієнтами оцінюють приблизно в 16 млн гривень. Залишок коштів у фондах компанії в Моторному бюро покривав на 23 липня лише 40% цих зобов'язань. Після погашення першої частини заборгованості це співвідношення зросло до 60%, а після виплати всієї заборгованості грошей фонду вистачить на виконання зобов'язань компанії майже в повному обсязі. Тож на плечі інших страхових компаній - членів Моторного бюро, в разі можливого позбавлення компанії-боржника статусу члена Моторного бюро, припаде мінімальна частина виплат солідарної відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно на LB.ua виходив докладний матеріал про проблеми з обов'язковою автостраховкою ОСАЦВ.

Страхове товариство "Домінанта" в пресі пов'язували з колишнім прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим. Колишній керівник компанії Олексій Рум'янцев раніше працював в "Українському страховому домі", який був акціонером "Укрбізнесбанку" з групи Віктора Януковича, коли його очолював Сергій Арбузов. Компанія "Домінанта" також страхувала автопарк Нацбанку, коли там працював Арбузов.

Проте рік тому Олексій Рум'янцев пішов із посади керівника страхового товариства у зв'язку зі зміною акціонерів, пише видання Forinsuner. Однак учасники страхового ринку називали зміну акціонерів технічною.

Формально основним власником СО "Домінанта" є ТОВ "Актуарний інформаційно-дослідний центр", що належить компанії Castlerock finance limited (Лондон). Засновником цієї компанії виступає британська фірма Investment house international limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram