ГоловнаЕкономікаБізнес

Поглиблення дна в акваторії Маріупольського морпорту почнеться через 10 днів, - МІУ

Роботи мають завершити протягом чотирьох місяців.

Поглиблення дна в акваторії Маріупольського морпорту почнеться через 10 днів, - МІУ

Міністерство інфраструктури заявило, що поглиблення дна в акваторії Маріупольського порту розпочнеться протягом 10 днів.

"3 серпня 2015 року ДП "АМПУ" завершило процедуру проведення відкритих торгів та укладення договору на надання послуг з експлуатаційного днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів. Договір укладено з переможцем відкритих торгів компанією ТОВ "Техморгідробуд" Миколаїв", яка зобов'язалася протягом чотирьох місяців виконати днопоглиблювальні роботи в Бердянському та Маріупольському морських портах", - йдеться в повідомленні прес-служби МІУ.

На цей час днопоглиблювальне судно готується до виходу в напрямку портів. Крім того, до робіт в Азовському морі може приєднатися земснаряд "Меотида", який раніше вивели, щоб запобігти його захопленню агресором.

Нагадаємо, 4 серпня стало відомо про критичну ситуацію в Маріупольському морському порту. За словами його директора Олександра Олійника, в одній з гаваней порту глибина прохідної осадки зменшилася із заявлених 8 метрів до 7,2. Якщо негайно не провести роботи з поглиблення дна, це призведе до щомісячного зменшення вантажопотоку в порту на 100 тисяч тонн і падіння доходів на 11-12 млн грн на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram