ГоловнаЕкономікаБізнес

Печерський суд заарештував "пальне Курченка" на "Укртранснафтопродукті"

Держпідприємство звинувачують у заподіянні багатомільйонних збитків.

Печерський суд заарештував "пальне Курченка" на "Укртранснафтопродукті"
Фото: sprotyv.info

Печерський райсуд Києва 30 липня наклав арешт на нафтопродукти Сергія Курченка, які було передано на зберігання держпідприємству "Укртранснафтопродукт".

Постанова про арешт оприлюднено на порталі судової інформації.

Під арешт потрапили сім вагонів-цистерн і 9,69 тис. тонн нафтопродуктів, які знаходяться в резервуарах нафтобази "Схід" (Київська область); 9,621 тис. тонн бензину марки А-95, які знаходяться в резервуарах припортової нафтобази "Всеукраїнський промисловий союз" (Херсон); 1,18 тис. тонн газового конденсату та 59,617 тис. тонн бензину марки А-95, які знаходяться на території "Одеського нафтопереробного заводу" і нафтопродукти в обсязі 9,531 млн куб. м, які знаходяться на території Херсонського нафтоперевалочного комплексу "Всеукраїнський промисловий союз".

У визначенні суду йдеться, що "Укртранснафтопродукт" реалізували без конкурентної процедури і за заниженою ціною 27,946 тисяч тонн нафтопродуктів, які є речовими доказами в кримінальному провадженні. Покупцем виступила "Укройлпродукт", яка входять до складу групи "Фактор". Збиток, заподіяний "Укртранснафтопродуктом", оцінюється в 341 млн гривень.

Нагадаємо, від кінця травня Генеральна прокуратура почала розслідування за фактом зловживань керівництва державного підприємства "Укртранснафтопродукт" при реалізації заарештованих нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram