ГоловнаЕкономікаБізнес

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Києві

ExxonMobil Exploration and Production Ukraine закриває представництво в Києві
Фото: www.gazeta.ru

Нідерландська компанія ExxonMobil Exploration and Production Ukraine B.V. закриває своє представництво в Україні, зареєстроване в Києві.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таке рішення рада директорів компанії ухвалила 3 серпня.

"Зазначене вище не стосується інших представництв компанії ExxonMobil в Україні", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Україна 2012 року провела конкурс на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) зі Скіфської ділянки на шельфі Чорного моря, його переможцем у серпні того року став консорціум на чолі з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine BV (40%, оператор), Shell (35%), австрійською OMV в особі румунської "дочки" Petrom (15%) і НАК "Надра України" (10%).

Через рік, у вересні 2013 року, тодішній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький підписав договір про укладення УРП з ExxonMobil Exploration and Production Ukraine. Однак після анексії Криму Росією американська ExxonMobil відмовилася від планів розробки кримського шельфу Чорного моря. Раніше про вихід із переговорів про підписання УРП у рамках розробки Скіфської ділянки шельфу Чорного моря заявила компанія Shell.

Площа Скіфської ділянки становить 16,698 тис. кв. км, його територія межує з островом Зміїним. Раніше сумарні інвестиції у Скіфську ділянку оцінювали в $10-12 млрд, прогнозований щорічний обсяг видобутку природного газу - до 3-4 млрд куб. м, надходження в бюджет - 80-90 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram