ГоловнаЕкономікаБізнес

ДФС реструктуризує "Укрнафті" понад 8 млрд боргу за податками

"Укрнафта" має виплатити свій борг рівними частинами до кінця поточного року

ДФС реструктуризує "Укрнафті" понад 8 млрд боргу за податками
Архивное фото
Фото: vlada.io

Державна фіскальна служба (ДФС) за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка реструктуризує компанії "Укрнафта" понад 8 млрд грн боргів за податками.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ДФС.

"10 серпня 2015 року було підписано рішення про реструктуризацію боргу компанії, який становить більш як 8 млрд грн. Відповідно до умов договорів розстрочки, ПАТ "Укрнафта" має виплатити свій борг рівними частинами до кінця поточного року", - наголошується в повідомленні ДФС.

Це рішення було направлено в територіальні органи ДФС з подальшою передачею їх представникам компанії. Договори набирають чинності з моменту їх підписання "Укрнафтою".

Нагадаємо, 6 серпня голова ДФС Роман Насиров заявив, що борг з податків і зборів "Укрнафти" зріс на 1 серпня до 9,6 млрд грн. За його словами, тільки в липні "Укрнафта" не виплатила належні до оплати 3,2 млрд грн. Насиров зазначив, що для стягнення цієї суми ДФС потрібна допомога з боку керівників держави, правоохоронних органів і судів.

Центральний офіс ДФС з обслуговування великих платників 28 травня звернувся до НАК "Нафтогаз України" з проханням розірвати трудові відносини з керівництвом ПАТ "Укрнафта" через несплату податків і зборів на 5110 млн грн. Ключовий міноритарій "Укрнафти" бізнесмен Ігор Коломойський у відповідь заявив, що "Нафтогаз" заборгував "Укрнафті" близько 50 млрд грн, тому "Укрнафта" погасить борг після того, як будуть погашені борги перед нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram