ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіскальна служба реструктуризувала борги "Укрнафти" перед бюджетом

Контрольована Коломойським компанія заборгувала державі мільярди гривень

Фіскальна служба реструктуризувала борги "Укрнафти" перед бюджетом
Архивное фото
Фото: vlada.io

Фіскальна служба реструктуризувала борги "Укрнафти" на п'ять місяців під 36% річних, що становить майже 1,8 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба ДФС.

Реструктуризація податкового боргу, який станом на 1 серпня становив 9,6 млрд гривень, пов'язана з недостатньою ліквідністю у компанії.

ДФС зазначає, що на час періоду реструктуризації боргу, активи "Укрнафти" (на суму податкового боргу) виступають як застава. Якщо борг не погасять вчасно, ДФС має право на реалізацію цієї застави.

Нагадаємо, вчора прем'єр Арсеній Яценюк доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову вжити невідкладних заходів щодо погашення податкової заборгованості перед бюджетом. Він повідомив, що загальний податковий борг усіх суб'єктів підприємницької діяльності перед державним бюджетом становить 55 мільярдів гривень.

При цьому Яценюк заявив, що реструктуризація податкової заборгованості можлива тільки для тих компаній, що здатні виплатити борг і мають тимчасову кризу ліквідності, та виключно за умови сплати 36% річних з реструктурованих податковим боргом, наявності чіткого графіка погашення платежів та обов'язкового накладення податкової застави на активи платника податку до моменту повного погашення боргів перед бюджетом.

На "Укрнафті" наразі зберігається старий менеджмент, лояльний до Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram