ГоловнаЕкономікаБізнес

Податківці почали розслідування проти посадових осіб ЗАлКу

Унікальне підприємство розпилювали на металобрухт

Податківці почали розслідування проти посадових осіб ЗАлКу
Фото: sbu.gov.ua

Слідче управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби відкрило кримінальне провадження щодо посадових осіб Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату.

Про це йдеться у відповіді Слідчого управління фінансових розслідувань Міжрегіонального головного управління ДФС на запит громадської організації, повідомляє УНІАН.

Як зазначається, податківці проводять розслідування за фактом замаху на заволодіння чужим майном службовими особами ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою.

Під час досудового розслідування встановлено, що з метою розкрадання товарно-матеріальних цінностей, які належать державі, службові особи ЗАлК вступили у змову зі службовими особами двох товариств, основним видом діяльності яких є вивезення металобрухту.

Унаслідок таких дій "укладено низку договорів поставки із зазначеними підприємствами, ціна яких, за попередніми даними слідства, занижена у 5 разів", повідомили у Всеукраїнській спеціальній колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Як повідомляє видання, наразі проводять першочергові слідчі дії у вигляді обшуків адміністративно-складських комплексів зазначених підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram