ГоловнаЕкономікаБізнес

Конкурс на посаду директора Іллічівського морпорту можуть знову скасувати

З 5 серпня набув чинності новий порядок відбору керівників держкомпаній.

Конкурс на посаду директора Іллічівського морпорту можуть знову скасувати
Фото: ilport.com.ua

Новий конкурс на посаду директора Державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" знову буде скасувано, оскільки розміщене Міністерством інфраструктури України оголошення про конкурсний відбір не відповідає Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, який істотно змінили постановою КМУ від 03.08.2015 р. №545, що набула чинності 5 серпня.

Про це повідомило "Українські Новини" джерело в Мінінфраструктури, яке зазначило, що зараз це питання вивчають.

"Міністерство, провівши конкурс на заміщення вакантної посади директора державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" за старою процедурою, створить умови для оскарження його результатів у судовому порядку з боку незадоволених його підсумками. А це може затягнути процес призначення керівника на невизначений термін", - заявив співрозмовник агентства.

Згідно з постановою КМУ, процедури конкурсного відбору, розпочаті до набуття чинності зазначеної постанови, завершуються відповідно до порядку, що був чинним до набрання чинності цієї постанови. А початком процедури конкурсного відбору є дата, на яку призначено засідання комісії з розгляду заяв претендентів і доданих до них документів.

"З урахуванням того, що дата засідання комісії з розгляду заяв претендентів на посаду директора Державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт" ще не настала, зважаючи на з вимоги п. 2 постанови КМУ від 03.08.2015 р. №545, процедура конкурсного відбору керівника цього підприємства повинна проходити відповідно до Порядку, зміненого постановою КМУ від 03.08.2015 р. №545", - стверджує джерело.

З 5 серпня набули чинності ухвалені 03.08.2015 р. зміни до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки, затверджені постановою КМУ від 03.09.2008 р. №777.

Згідно з ними, суттєвих змін зазнали вимоги до оголошення про конкурсний відбір. Тепер в оголошенні слід вказувати не тільки вимоги до претендента, а й вимоги до конкурсної пропозиції. Крім того, оголошення повинно містити інформацію про фінансово-економічний стан підприємства: відомості про баланс (форма №1), звіт про фінансові результати (форма №2), звіт про обіг коштів (форма №3), звіт про власний капітал (форма №4), примітки до річної фінансової звітності (форма №5), а також адресу електронної пошти, на яку претендент скеровує заяву для участі у конкурсному відборі та документи.

Змінено також перелік документів, які претендент подає комісії для участі в конкурсному відборі. Виключено заповнений лист обліку кадрів, інформацію про досвід успішної роботи з управління підприємством і довідку про стан здоров'я. Замість цього необхідно подати біографічну довідку (резюме), конкурсну пропозицію.

Зазнали змін умови, за яких комісія приймає рішення не допустити претендента до участі в конкурсному відборі. Виключено таку умову, як відсутність повної вищої освіти за відповідною спеціальністю і відсутність досвіду успішної роботи. Замість цього з'явилася така умова, як невідповідність встановленим комісією вимогам до претендентів і конкурсних пропозицій.

Як повідомляли, 24 липня Міністерство інфраструктури України розмістило на своєму офіційному сайті оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора державного підприємства "Іллічівський морський торговельний порт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram