ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк радий зниженню експорту продуктів у Росію

Прем'єр розповів про ситуацію в сільському господарстві.

Яценюк радий зниженню експорту продуктів у Росію
Фото: Сергей Нужненко

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує, що 2015 року аграрний сектор забезпечить Україні 6 млрд доларів валютної виручки.

"Мене щойно поінформував міністр, що ситуація з прогнозами врожаю - практично на рівні минулого року. Правда, ми вже ранніх зернових зібрали на 2 млн тонн більше, ніж торік. Очікую, що цього року кожен третій долар, який прийде в Україну - це буде долар від аграрного сектору. Ми цього року прогнозуємо валютну виручку від реалізації сільськогосподарської продукції в обсязі 6 млрд американських доларів. І ось зараз друга половина року, я подивився ціни на аграрну продукцію... Плюс-мінус валютну виручку ми очікуємо 4 млрд доларів США [в другому півріччі]", - сказав Яценюк.

"Ще одна позитивна тенденція - це те, що в нас російський ринок становить фактично 2% від загального обсягу сільгосппродукції, яку продає Україна на експорт. Учетверо впала частка Росії. При цьому відкриті нові ринки - це наша угода про зону вільної торгівлі, це як перший крок до того, щоб наша аграрна продукція надходила в Європу", - наголосив прем'єр.

Нагадаємо, що минулого маркетингового сезону Україна встановила новий рекорд експорту зернових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram