ГоловнаЕкономікаБізнес

Прокуратура почала розслідувати приватизацію ЛАЗу

Від заводу практично нічого не залишилося.

Прокуратура почала розслідувати приватизацію ЛАЗу
Цех ЛАЗа
Фото: http://autoconsulting.ua

Прокуратура Львівської області почала розслідування приватизації 70,41% акцій ВАТ "Львівський автобусний завод" на початку 2000-х.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 190 КК України за фактом заволодіння державним майном та набуття права на таке майно шляхом обману та зловживання довірою.

"Мова про 70,41% акцій ВАТ "ЛАЗ" вартістю 27,1 млн грн, які незаконно вибули з державної власності в результаті протиправних дій акціонерів товариства. Зокрема, прокуратурою області встановлено, що згадані акціонери подавали до суду завідомо неправдиві заяви (інформацію), на підставі яких за нововиявленими обставинами було переглянуто і скасовано судові рішення про визнання недійсними договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЛАЗ" в 2001 і 2002 роках. Отже, 70,41% акцій товариства, які підлягали поверненню державі за вказаними судовими рішеннями, повернуті не були", - сказано в повідомленні прокуратури Львівської області.

У 2001 році Фонд держмайна продав 70,41% акцій підприємства українсько-російському СП "Сил-Авто". Далі активи були поділені між різними ТОВ. У підсумку власником заводу став росіянин Ігор Чуркін.

Останній раз колишній флагман автобусного виробництва масово випускав машини під Євро-2012. За даними AUTO-Consulting, тепер усе устаткування з цехів вивезено.

У 2013 році Чуркін заявляв, що переніс виробництво в Дніпродзержинськ. Проте виробництво в цьому місті налагоджено не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram