ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна замовила 160 тисяч тонн вугілля з ПАР

"Центренерго" знову вдалася до закупівлі африканського вугілля після торішнього скандалу

Україна замовила 160 тисяч тонн вугілля з ПАР
Архивное фото
Фото: politikus.ru

Державна компанія "Центренерго" (об'єднує Трипільську, Вуглегірську і Зміївську ТЕС) домовилася про імпорт 160 тисяч тонн вугілля з Південно-Африканської Республіки, повідомив міністр енергетики Володимир Демчишин.

"Вони законтрактували два човни, ті човни будуть аж наприкінці вересня... Буде один човен десь у 20-х числах вересня, а другий - десь до 15 жовтня", - сказав міністр після засідання уряду в середу.

За його словами, про ці поставки компанія домовлялася безпосередньо, а не через "Укрінтеренерго", як минулого року.

Нагадаємо, минулої п'ятниці Демчишин заявив, що вугілля, що надходить морем, Україна купує по 77-80 дол. (з урахуванням доставки). Це найдорожчий маршрут доставки вугілля. Найближчим часом "Центренерго" має отримати 200 тисяч тонн російського вугілля по 65-67 доларів. Вугілля з окупованої зони Донбасу варто 52-55 доларів.

Запаси вугілля на станціях на сьогодні знаходяться на дуже низькому рівні. За даними "Укренерго" за 25 серпня, на складах знаходиться 585,7 тисячі тонн антрациту (з яких 424,3 тисячі тонн - на Луганській ТЕС, яка відрізана від енергосистеми України) і 732,9 тисячі тонн вугілля марок Г і Д. До 1 жовтня Україна планує накопичити 3,2 млн тонн вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram