ГоловнаЕкономікаБізнес

Органи контролю не мають претензій до продукції українського АТ "ВО Конті"

Санкції проти російської компанії можуть нашкодити українському заводу.

Органи контролю не мають претензій до продукції українського АТ "ВО Конті"

Можлива заборона на постачання кондитерки російського "Конті-Рус" не пов'язана з продукцією українського виробника АТ "ВО Конті". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Попри це, санкції проти російської компанії чиновники намагаються використати як привід, щоб обмежити роботу українського підприємства.

"У підприємства відберуть право закуповувати за кордоном сировину і реалізовувати продукцію на зовнішніх ринках", - йдеться в публікації.

Формальним приводом для можливого обмеження зовнішньоекономічної діяльності АТ "ВО Конті" стали претензії до маркування продукції російського ЗАТ "Конті-Рус", яку імпортує українська компанія. Втім, і російське, і українське підприємства мають достатньо часу, щоб оскаржити рішення органів контролю. Санкція набуває чинності лише з 26 вересня. Виробники стверджують, що про результати перевірки від 15 травня 2015 року, які стала приводом для санкцій проти ЗАТ "Конті-Рус", ні постачальника, ні імпортера не повідомили. Це не дозволило виробникові провести незалежну експертизу і своєчасно усунути порушення.

"Усе вищезазначене свідчить про використання результатів перевірки як формального приводу для вичавлювання з ринку одного з провідних українських виробників. Адже обмеження в роботі АТ "ВО Конті" створюють конкурентні переваги для інших компаній", - цитує видання заяву українського виробника.

АТ "ВО Конті" закликало Мінекономрозвитку і правоохоронців максимально зважено підійти до розгляду цього питання і заявило про готовність звернутися в українські і міжнародні суди для захисту своїх прав.

Нагадаємо, раніше Мінекономрозвитку за поданням СБУ застосувало до ЗАТ "Конті-Рус", зареєстрованого в місті Курськ РФ, спеціальну санкцію у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності. Підставою для заборони стала раніше ініційована СБУ перевірка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram