ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор МТС пішов з посади

Другого мобільного оператора України тимчасово очолив колишній міністр зв'язку.

Гендиректор МТС пішов з посади
Фото: capital.ua

Генеральний директор "МТС Україна" Іван Золочевський покинув свою посаду після закінчення трудового контракту, повідомила прес-служба компанії ввечері в суботу.

Виконувати обов'язки голови компанії буде Олег Проживальський, перший міністр зв'язку України, який займає посаду заступника гендиректора "МТС Україна". Золочевський перейшов на посаду радника гендиректора компанії і реалізовуватиме стратегічні проекти групи МТС в Україні. Проживальський працює в "МТС Україна" з 2004 року. Він українець, Золочевський - росіянин.

Раніше цього тижня російські ділові ЗМІ повідомили, що ПАТ "Мобільні телесистеми" збирається вивести з правління голову "МТС Україна". Рада директорів МТС 9 вересня розгляне питання про повернення до колишньої системи управління, коли гендиректор "МТС Україна" не входив до складу правління. Нібито в компанії таку схему вважають більш ефективною.

При цьому газета "Ведомости" зазначає, що такий крок може бути пов'язаний зі змінами у схемі володіння українською "донькою" МТС і потрібен, щоб спростити трансформацію або навіть продаж частини українського бізнесу.

З березня 2015 року російська МТС володіє "МТС Україна" не напряму, а через голландську Preludium BV і люксембурзьку Allegretto Holding. З кінця 2014 року МТС почав процес зміни бренда в Україні, щоб дистанціюватися від Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram