ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ заявив про те, що є покупці на всі ТЕЦ

Мала енергетика при нових тарифах почала становити інтерес для інвесторів.

ФДМ заявив про те, що є покупці на всі ТЕЦ
Фото: uie.kiev.ua

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявив про наявність потенційних покупців на всі ТЕЦ, у зв'язку з чим він виступає за продаж цих об'єктів до кінця року.

Таку заяву Білоус зробив на брифінгу в понеділок.

"Я б усі ТЕЦ розпродав. На всі ТЕЦ є покупці, незважаючи на те, що всі об'єкти - з минулого століття, 50-60-х років. Але разом з тим ми розуміємо, що при нових тарифах мала енергетика є досить прибутковою", - сказав голова Фонду.

За його словами, йдеться про інтерес з боку 5-6 компаній.

"Бізнес цікавий, тому є бажання людей купити. Все залежить від того, чи встигнемо ми провести ці зміни. Підприємства є дуже хороші. Зараз ми Калуську ТЕЦ обговорюємо з Міністерством енергетики, це взагалі суперкласний об'єкт. Херсонська ТЕЦ 60 відсотків тепла постачає на Херсон, Миколаївська ТЕЦ досить потужна. Одеської ТЕЦ практично немає, там потрібно будувати заново все", - розповів Білоус.

Зміни, які необхідно провести перед приватизацією, стосуються розробки нової методології оцінки активів. Йдеться про скасування норми, яка зобов'язує ФДМ проводити пробний продаж 5 відсотків акцій підприємства на біржі, на підставі якого робиться оцінка всього пакету акцій.

На думку влади, такий порядок не дозволяє виставити справедливу ціну на державні активи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram