ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив трудовий контракт з новим главою "Укрнафти" (оновлено)

Марк Роллінз зобов'язався змінити правління і виплатити державі дивіденди

Кабмін затвердив трудовий контракт з новим главою "Укрнафти" (оновлено)
Марк Роллинз
Фото: oilnews.com.ua

Уряд узгодив трудовий контракт з новим главою правління "Укрнафти" Марком Роллінзом.

Про це сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин після засідання Кабміну в середу, інформує Інтерфакс-Україна.

"Погодили... У нього є зобов'язання протягом місяця внести кандидатури нових членів правління. Це передбачено в контракті", - сказав він.

Демчишин додав, що контракт передбачає виплату "Укрнафтою" дивідендів державі. Кажучи про заробітну плату Роллінза, міністр повідомив, що вона є "великою, ринковою".

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник у своєму фейсбуці уточнив, що Кабмін в середу схвалив базові умови контракту Роллінза.

"У тому числі ці умови містять зобов'язання щодо сплати дивідендів державі згідно з рішеннями двох загальних зборів акціонерів. Зараз команда "Нафтогазу" вносить технічні правки до самого проекту контракту, і остаточну редакцію направлять відповідно до встановленої процедури на затвердження міністром енергетики завдання на голосування членам наглядової ради", - написав він.

Видання "Економічна правда" з посиланням на текст контракту повідомляє, що річна заробітна плата Роллінза становитиме 500 тисяч доларів у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року становитиме 2% від суми чистого прибутку "Укрнафти". Для порівняння, чистий прибуток "Укрнафти" 2014 року становив 4,495 млрд гривень, 2% від цієї суми дорівнюють 90 млн гривень.

Річний бонус, згідно з умовами контракту, виплачуватиметься двома траншами. Перший транш бонусу включатиме гарантовану мінімальну суму, яка становитиме 500 тисяч доларів. Другий транш буде дорівнювати сумі, на яку річний бонус перевищує сплачену суму першого траншу.

Крім цього, Роллінза і членів його сім'ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання у Києві (5 тисяч доларів) і службовим авто.

Нагадаємо, акціонери "Укрнафти" обрали главою компанії Роллінза на зборах 22 липня, проте виконання своїх обов'язків він не розпочав досі.

Пасішник раніше заявляв, що Роллінз відмовлявся підписувати контракт через пункт про те, що він повинен забезпечити виплату державі дивідендів.

"Укрнафта" повинна виплатити державі 1,8 млрд грн дивідендів з прибутку, отриманого у 2011-2013 роках. Також до 1 жовтня компанія має виплатити державі 615 млн грн дивідендів за підсумками 2014 року.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - близько 42% акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram