ГоловнаЕкономікаБізнес

Японська Fujikura побудує фабрику у Львівській області

Початкові інвестиції становитимуть 6 млн євро, але можуть сягнути 70 млн.

Японська Fujikura побудує фабрику у Львівській області
Фото: facebook.com/mineconomdev

Японська компанія Fujikura відкриє фабрику з виробництва компонентів для автомобілів у Яворівському районі Львівської області.

Перший етап передбачає інвестиції в розмірі 6 млн євро і створення близько 300 нових робочих місць, повідомляє сайт Мінекономрозвитку.

Виробництво розпочнеться на території площею 11 600 кв.м. Протягом наступних трьох років підприємство повинно розширитися і працевлаштувати понад 3000 осіб.

"Ми очікуємо, що під кінець 2016 року товарообіг підприємства складе до 40 млн євро, а у 2017-му - до 70 млн євро. Якщо ж бізнес буде добре розвиватися, ми розширимо наші виробничі потужності", - повідомив Ічіро Камада, виконавчий директор Fujikura Automotive Europe, на зустрічі з міністром економічного розвитку Айваросом Абромавичусом.

У повідомленні МЕРТ наголошено, що Fujikura досліджувала інвестиційні можливості різних країн, але зупинила свій вибір на Україні завдяки наявності кваліфікованих кадрів, вигідному розташуванню і сприятливому інвестиційному клімату.

Fujikura - всесвітньо відомий виробник електроустаткування, телекомунікаційних систем і автомобільних компонентів. Компанія була заснована в 1885 році в Японії і поступово розрослася до міжнародної корпорації. Fujikura має свої представництва в таких країнах, як США, Сингапур, Великобританія, Румунія та Індія, а штат компанії налічує більш ніж 50 000 співробітників по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram