ГоловнаЕкономікаБізнес

Міліція проводить обшук в офісі Divan.TV

Сайт сервісу наразі не працює

Міліція проводить обшук в офісі Divan.TV
Фото: Макс Левин

Співробітники Міністерства внутрішніх справ проводять обшук в офісі компанії Divan.TV.

Як повідомляє сайт AIN.UA, до редакції надійшов анонімний лист, в якому повідомили, що приводом для обшуку стало використання піратських копій фільмів американських правовласників. Порушено кримінальну справу, і компанії загрожує кримінальна відповідальність.

У листі також повідомляється, що інформацію надав один зі співробітників компанії, з яким уже протягом двох годин не можна зв'язатися. Зі співзасновником та головою Divan.TV Андрієм Колодюком зв'язатися також не вийшло, як не вдалося додзвонитися ні до кого зі співробітників компанії. Однак анонімні джерела підтвердили AIN.UA інформацію, що в офісі дійсно перебувають співробітники правоохоронних органів.

Сайт сервісу наразі не працює.

Раніше компанія Divan.TV брала участь у серії судових розглядів, які стосувалися прав на контент. Компанія довго судилася з медіа-групами, а у квітні цього року нарешті оголосила, що з більшістю з них вдалося домовитися.

Так, Divan.TV і телекомпанія "1+1" підписали договір про співпрацю та врегулювання усіх судових спорів, які раніше виникали між ними. А в листопаді минулого року Divan.TV домовився про співпрацю зі Starlight Media.

Навесні 2015 року судові позови поновилися: компанія подала до суду і вимагала вибачень за зловмисний наклеп від компанії "Медіа Група Україна". За інформацією одного з джерел, причиною перевірки в Divan.TV могла стати саме заява одного з українських телеканалів про порушення їхніх авторських прав.

Нагадаємо, у 2013 році компанія Divan.TV перенесла головний офіс в Каліфорнію (США). Основні конкуренти Divan.TV в Україні - провайдер "Воля" (належить американському фонду Providence Equity Partners), Oll.tv Ріната Ахметова, Megogo, власники якого невідомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram