ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ підвищать ціни на авіаквитки

Російські санкції позначаться на всіх пасажирах провідної української авіакомпанії.

МАУ підвищать ціни на авіаквитки
Фото: www.investgazeta.net

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" підвищить ціни на квитки через санкції,запроваджені проти неї Росією.

Як повідомила прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, заборона на польоти в Росію обернеться негативним економічним нетто ефекту у розмірі 10 млн доларів. "Якщо розділити ці збитки в $10 млн на 5 млн пасажирів, яких перевозять МАУ за рік, умовне "навантаження" на одного пасажира для компенсації цих витрат складе щонайменше $2. Тобто закриття повітряного сполучення між країнами неминуче призведе до подорожчання авіаквитків", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона додала, що МАУ вважають несправедливими російські санкції, оскільки, на відміну від "Аэрофлота", який літав до Криму всупереч забороні України, українські авіакомпанії не порушували законодавство РФ.

"Ми не розуміємо і не приймаємо так званих "дзеркальних заходів" з боку РФ щодо українських авіакомпаній, які нічого не порушували, й очікуємо зустрічного логічного кроку з боку України - повної заборони всім російським авіакомпаніям виконувати польоти в Україну", - сказала Сацька.

Водночас Сацька повідомила, що компанія МАУ не зупиняла продажу квитків на свої рейси в РФ, оскільки поки що не має підстав для цього. Якщо ж заборона на польоти в РФ набуде чинності, компанія скористається всіма законними механізмами, щоб повернути вартість квитків своїм пасажирам.

Нагадаємо, що з 25 жовтня (початок зимової навігації) близько трьох десятків російських авіакомпаній не зможуть виконувати рейси в Україну або перетинати повітряний простір України транзитом. Санкції проти них запроваджено за польоти в окупований Крим.

Федеральне агентство повітряного транспорту РФ на вимогу уряду Росії запровадило дзеркальні санкції щодо українських авіакомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram